dataspilling, dataspill, tjene penger, spill, playstation, nintendo, xbox, pc spill, hvordan tjene

Tjen på dataspill: Vi har funnet mange spennende måter å tjene penger på dataspill. Konkrete tiltak til hva du kan gjøre for å tjene penger på spilling finner du her på denne siden, og dette er ting vi har testet selv med brukbart resultat.

Tjen penger på dataspilling

Du kan tjene penger på dataspill som Farmville, SecondLife, World of Warcraft og mange andre spill. Selv på spill som Battlefield 3, Uncharted, eller Grand Theft Auto er det mulig å tjene penger.

Dette er den store guiden til å tjene penger på dataspill. Her kan du få inntekter fra noe du liker å drive med uansett! Skulle være mulig for de fleste å tjene 10.000 kroner i måneden på tipsene nedenfor, eller mest sannsynlig mye mer om man virkelig går inn for å tjene penger på dataspilling.

I denne artikkelen får du tips om å...

Hvordan tjene penger på dataspill?

Her skal vi omtale ulike måter å tjene penger på spill og spilling:

  • Bli en proffspiller: (vanskelig) Mange gamere drømmer nok om å kunne leve av å spille dataspill, og det er faktisk mulig. Ikke bare leve av det, men å bli rik av å spille. Les med nedenfor om hvordan du kan bli en proffspiller, reise verden rundt på spillevent konkurranser og tjene gode penger samtidig som du har det veldig morro.
  • Spill og tjen (middels vanskelighetsgrad): Tjene penger på spill som World of Warcraft, Halo, SWTOR, Battlefield, Modern Warefare og andre spill. Du kan tjene penger på alle plattformer, inkludert datamaskiner som PC, Mac, Playstation 3, Wii, stasjonære og portable konsoller.
  • Videoopptak av spilling (lett): Ta opp video av når du spiller, og publiser på YouTube eller andre sosiale nettverk. Videoen må inneholde noe som er av interesse for et stort antall seere, for eksempel en strategisk gjennomgang eller et underholdende øyeblikk i spillet.
  • Spillanmeldelser (lett): Tjen penger som spillsynser. Dette er en fantastisk mulighet til å tjene penger på hobbyen, og du trenger ikke en ansettelse i TV2 eller lignende for å få betalt. Det går helt fint å være selvstendig spillanmelder ved å bruke f.eks. YouTube eller andre kanaler.
  • Spilltester (lett når du først finner testjobber): Tjene penger på å teste spill, få betaling per oppdrag. Kan ofte utføres online over internett, så geografiske distanser er ikke av betydning.
  • Outsourcing av spilling (vanskelig): Vi nevner også hvordan du kan tjene penger på outsourcing i spillebransjen, for eksempel ved å la andre bygge opp spillekontoer for deg, som du selger videre. Eller ved å la andre kjøpe og videreselge spillkontoer for din regning.
  • Pengespill på nett (gambling): er også en form for spill, og om det ikke akkurat er dataspill, så er det i hvert fall mye penger å vinne her dersom man er heldig eller bare en dyktig spiller.

Nedenfor får du praktiske eksempler på hvordan du tjener penger på alt dette.

Bli en proffspiller.

Tjene penger på dataspill
Spill du kan tjene på: Du trenger ikke nødvendigvis være en hardcore gamer for å tjene penger på spill, men blir du proff så har du mulighet til å delta i turneringsspill og vinne millionbeløp på din spillehobby.

Å tjene penger på å spille spill er en realitet for en hel del spillere rundt om i verden. Majoriteten som spiller gjør det utelukkende fordi de synes det er morsomt å spille.

Noen få legger seg i hardtrening og bestemmer seg for å bli en "pro gamer". Det er slett ikke umulig å lykkes som "pro gamer", du trenger ikke være noe multitalent, men bare være veldig god i ett spill som det også er pengepremier i.

Det arrangeres pengespill konkurranser i de aller fleste populære spill, så det skal ikke være noe problem.

Den som ønsker mer informasjon om hvordan man kan bli en proffspiller innen gaming, oppfordres til å sjekke ut siden Become a Pro Gamer.

Tjen penger på World of Warcraft.

Tjene War of warcraft gull
Tjene gull og penger: War of Warcraft serien har lenge bydd på muligheter for den som ønsker å tjene penger. Virtuelt gull i Warcraft har faktisk en reell markedsverdi, og spillerprofiler som når et visst antall levels kan selges for gode penger.

Det er gode muligheter til å tjene penger på World of Warcraft. Selv i Norge er det et bra marked for salg av Warcraft-kontoer, og prisen for en god WOW-konto kan i noen tilfeller være så mye som 40.000 kroner, noen ganger enda høyere.

Hemmeligheten til å tjene mye penger på World of Warcraft er å finne ut hvordan man kan få mye gull veldig fort. Juksekoder finnes ikke, men det finnes strategier som er såpass gode at de fungerer nesten like godt som en juksekode i praksis.

Bruk Wow Crusher for å lære deg hvordan du tjener virtuelt gull i WOW så fort som mulig. Dette gullet kan i neste omgang gjøres om til virkelige penger. Med guiden fra Wow Crusher er det lett å fylle opp lommeboka med noen ekstra "høvdinger".

Tjene penger på Modern Warfare 3, Battlefield 3, m.fl..

Tjen på Battlefield og Modern warefare
Battlefield 3: Vi fant en måte å tjene noen kroner (men ble ikke akkurat rik) på å selge Battlefield 3 spillekontoer.

En typisk gamer ville aldri trodd oss dersom vi påstod at det var mulig for folk flest å tjene gode penger på spill som Battlefield 3 eller Modern Warfare 3 og tilsvarende spill (bortsett fra å tjene penger på det helt åpenbare, slik som å selge selve spillene eller å bidra på utviklingssiden).

Nedenfor finner du vår eksakte strategi som vi brukte til å tjene 11.000 kroner. Det hadde nok vært mulig å tjene mye mer også, så om du vil kan du jo prøve selv å se hvor mye penger du kan skvise ut av denne metoden. Krever at de små grå må jobbe litt, men ikke så mye.

Her er vår eksakte fremgangsmåte som vi brukte til å tjene penger på salg av Battlefield kontoer og andre spillekontoer:

Det du kan tjene penger på her er å selge spillekontoen din. For eksempel har du i Battlefield 3 og Modern Warefare serien en multiplayer del, og her blir nye våpen og finesser tilgjengelig etterhvert som du spiller.

Såklart, skal du tjene penger på Battlefield gjelder det å ha en god strategi for hvordan du spiller mest mulig effektivt. I så måte anbefales denne guide til Battlefield 3 strategier.

Dette fungerer best med nye spill (ettersom litt eldre spill har frafall av spillere og "unlocks" har blitt åpnet for alle). Er spillet mye over ett par år gammelt vil det som regel være lite penger å tjene.

En Battlefield 3 konto med mange "unlocks" er verdt gull for en ny spiller. Etter 100 timer med spilling i multiplayer vil de fleste fortsatt ikke engang være halvveis i antallet unlocks. Til tross for mange timer med spilling, er det ikke sikkert du får så mye betalt en slik spillerkonto, kanskje maksimalt 1000 kroner, hvilket gir en timelønn på 10 kroner, altså er ikke dette en effektiv måte å tjene penger på.

Vi undersøkte litt, og sjekket ut om det var mulig å tjene penger på andre måter på Battlefield 3 kontoer, og gjett hva: Vi fant ut at det allerede var folk som solgte sine spillerkontoer på nett. Imidlertid var det nesten utelukkende snakk om spillere som var gått lei spillet, og som solgte kontoene sine forholdsvis billig.

Kanskje var det flere som selger Battlefield 3 kontoer billig? Det man egentlig selger er EA/Origin kontoer ettersom Batlefield er knyttet opp mot disse, men tilbake til poenget:

Etter noen søkemanøvrer i søkemotorer og på diverse nettsider viste det seg at det var flere som ønsket å selge eller bytte spillerkontoer.

Neste trinn var selvsagt å kjøpe opp et stort antall billige Battlefield 3 spillerkontoer, og pushe disse ut på gamere som var villig til å betale mer.

Vi begynte å pushe kontoer gjennom diverse nettaukson sider (du kan tenke selv hvilke vi sikter til). Det er stor interesse rundt disse kontoene, og vi kjøpte og solgte en del kontoer på denne måten, verdens mest lett-tjente penger! 11.000 kroner bare for å kjøpe opp noen kontoer og legge de ut på diverse nettauksjoner.

Så hvorfor fortelle det videre til andre, hvis det var slik en fantastisk pengemaskin? Fordi nettauksjon siden vi brukte begynte å slette auksjonene våre, det virket ikke som slikt salg var ønskelig der lenger. Litt morsomt, vi var de eneste som drev med dette, på en av verdens største online auksjonsplasser, og det var ikke bare kontoer fra ett spillselskap, men egentlig veldig mye forskjellig. Tydeligvis veldig får andre som hadde forsøkt samme forretningsstrategi, og den var god som gull, så lenge det varte.

Selvsagt kan man fortsatt bruke forum og andre salgsmetoder, men nyttet ikke i lengden på nettauksjoner. For vår del mener vi det finnes bedre og morsommere måter å tjene penger på, så her har du et gratis forslag til hvordan du kan prøve å tjene penger på nett og som garantert virker.

For å finne spillerkontoer til salgs og for å legge de ut for salg kan du bruke en virtuell assistent, som i praksis vil si at du kjøper billig arbeidskraft, gjerne at du betaler en stakkar i Asia noen få dollar for å gjøre den kjedelige jobben med å finne spillekontoer til salgs, og selge disse i henhold til dine instrukser. Bruk for eksempel Freelancer for å finne billig virtuelle assistenter, genialt hvis du trenger noen til å gjøre slikt arbeid for deg.

Tjen penger på Star Wars og SWTOR.

Penger
Penger fra SWTOR: Med SWTOR Saviour får du et detaljert innblikk i hvordan du tjener penger på dette populære spillet.

Det er også gode muligheter til å tjene store penger på SWTOR (Star Wars: The Old Republic). For de som ikke kjenner spillet: Dette er et MMORPG spill utviklet av BioWare, og har en stor spillerskare.

Med Swtor Saviour kan du tjene penger på å spille spillet, for så å selge din konto når du har utført et visst antall nivåer. Hemmeligheten til å gjøre dette til en attraktiv inntektskilde ligger i å finne den desidert raskeste veien til å komme deg opp og frem i spillet.

Besøk SWTOR Saviour for mer informasjon om hvordan du kan få raske resultater i spillet og dermed gjøre dette spillet til noe du kan tjene penger på.

Tjen penger på Halo.

Tjene penger på spill
Tjene penger på Halo: Det er fortsatt muligheter for hardcore spillere som ønsker å tjene penger på Halo.

Det er fortsatt mulig å tjene penger på de aller første Halo-spillene, og såklart også siste utgivelser i denne populære serien.

Halo er det ultimate spillet for deg som ønsker å tjene penger som proffspiller. I gaming-miljøet er det mange spill som er ekstremt vanskelig å hevde seg i, men i Halo er det en reell mulighet for vanlige dødelige å lykkes.

Her er en Halo-guide som illustrerer veldig bra hvordan du kan tjene penger på Halo og andre dataspill gjennom å utvikle dine ferdigheter som spiller, og rett og slett bli proffspiller.

Som proffspiller vil du få muligheten til å gjøre hobbyen til et levebrød, spille dataspill og utvikle dine spillerferdigheter. I spillekonkurranser er premiene gjerne over 1 million kroner, og når du først har hevdet blant eliten er det store penger å tjene, kanskje spesielt i Halo-serien.

Tjen penger på å teste spill.

Norske spillselskaper har definitivt ingen tradison i å gi bort penger til spillere. Mange spillere står i kø for å gjøre dette frivillig uansett.

Derimot er tankegangen en annen for mange spillselskaper ute i den store verden. I USA har det for lengst blitt vanlig praksis å betale spillere, også for multiplayer-spillere som tester spillet online.

Skal ikke skrive så mye mer om dette her, om du vil lære mer om dette anbefaler vi at du leser deg opp på denne siden: Become a Gametester.

Dataspill + Youtube = sant.

Tjene penger på YouTube
Tjen på YouTube: Google tjener penger blant annet på reklame som vises sammen med videoer på YouTube. Lag populære videoer og få mange visninger, så kan Google dele disse inntektene med deg.

En annen måte å tjene penger på dataspill er å lage video-anmeldelser av spill, eller å ta opptak mens du spiller. Du bruker en video-opptaksfunksjon for å lage en video når du spiller. Deretter legger du ut videoen din på YouTube. Så kan du bare lene deg tilbake å håpe at videoen vil bli populær.

Les også: Hvordan tjene penger i sosiale medier

For å lykkes med å tjene penger på dette er det selvsagt nødvendig å lage interessante videoer. En interessant video i denne sammenheng kan være for eksempel: Opptak fra et nytt spill, en strategisk gjennomgang av en "level", eller dersom du er flink å spille eller finner på noe morsomt eller bissarre ting du kan gjøre i spillet, er også dette noe som gjerne skaper store visningstall.

Valg av riktige nøkkelord i tittelen er også viktig om du skal få nok visninger på den videoen du publiserer. "Gameplay" er et viktig nøkkelord, ettersom mange søker på dette i YouTube. Dessuten bør du ha med både forkortelsen og hele navnet på spillet det gjelder (for eksempel både "WOW" og "World of Warcraft").

Det er mange måter å tjene penger på YouTube og dataspill, her er en guide som illustrerer hvordan du tjener penger på YouTube.

Vinn penger på pengespill på nettet.

Som du vet er det også mulig å vinne penger på online pengespill slik som nettcasino, online spilleautomater, bingo og poker på nett, bare for å nevne noe.

Spillene som du finner i moderne nettcasino er faktisk langt mer underholdende enn hva de var for bare 2-3 år siden, teknologien utvikler seg fort på denne fronten, og om ikke lenge blir det nok mulig å vinne penger på typiske strategispill og andre skytespill også på nett.

TJENE PENGER PÅ INTERNETT
TJENE PENGER gir tips om hvordan man kan tjene penger på nett både i Norge og gjennom utenlandske tjenester. Jobb hjemmefra og skap din egen arbeidsplass! Her finner du tips om de helt enkle jobber såvel som forslag til mer komplekse prosjekter og inntektsmuligheter. Enten du ønsker en hobbyinntekt, eller å tjene ekstra penger hjemme, eller kanskje bli rik, så håper vi våre tips og guider kan være til nytte og inspirasjon. Få hjelp til å lage hjemmeside, starte blogg, eller finne freelance oppdrag og jobber på nett. Finn ut hvordan du tjener penger i sosiale medier som Facebook, Youtube og Twitter. Les artikler om investering i aksjer og valuta. Start å jobbe hjemmefra med noe som interesserer deg og som passer dine kvalifikasjoner. Vi har tipsene, og du har muligheten! Utgiver: Lars Kofoed. Innholdet på dette nettstedet er kopibeskyttet materiale, og kopiering er ikke ønskelig.